Spěchat se se svatbou nebo raději vyčkávat? - Svatební oznámení

Květen – lásky čas přeje novomanželům více než kterékoli jiné období. Mnohé páry touží zpečetit svou lásku právě v tento měsíc, ale často jde o uspěchané rozhodnutí, které může přinést komplikace. Je lepší trpělivě vyčkávat nebo spíše zariskovat, aby se svatba stihla ještě v květnu?

Symbolika května jako času ideálního k sňatku láká mnohé zamilované páry. Něžná atmosféra a hlavně víra v požehnání nejzamilovanějšího měsíce je lákadlem pro mnohé. Někteří dokonce považují květen za jediný vhodný měsíc a jsou pro něj ochotni stihnout svatbu, ať to stojí cokoli. Zda je takové uspěchané rozhodnutí správné, to ukáže až čas.

Čím láká májová svatba

Rozkvět jako symbol nového začátku – Pro květen je typický rozkvět a probouzení přírody, což může být správnou symbolikou pro začátek nového života v společném partnerském svazku. Tu odrážet všude přítomné živé květiny, které se hodí do každé výzdoby, přičemž svou pronikavou vůní zpříjemní atmosféru.

Období vhodné pro svatbu venku – Dny se prodlužují, noci oteplují, přibývá slunce a s tím i dobré nálady. V květnu se konají první svatby venku, ať už na rančích, pod zahradním stanem nebo v teplejších dnech při jezerech. Nevěsta si může užít svatební šaty, aniž mrzly a svatebčané si pořádně zatancují na čerstvém vzduchu pod širým nebem.

A co nešťastné pověry?

Navzdory ideálním praktickým a estetickým podmínkám, které květen přináší, se do uzavření svazku v tomto měsíci mnoho párů nehrne. Důvodem může být pověra našich předků, která nepřála nevěstám vydávajícím se v tomto měsíci. Čísla ukazují, že počet květnových svateb zaostává za létem a začátkem podzimu, což se může i nemusí připsat nešťastným pověrám.

Pokud věříte pověrám, pak se se svatbou nespěchejte. Pokud je považujete za výmysl a chcete stihnout romantickou květnovou atmosféru, chytře začněte s přípravami. A začít můžete právě s výrobou svatebních oznámení s atraktivní květnovou tématikou, které zajistí hojnou účast a pozvednou tak speciální atmosféru svatby v tomto měsíci.

Svatební blog

124 Comments

Leave a Reply